dinsdag 14 juni 2011

Sleutelhanger

Hoi allemaal,

Gister na een hele dag aan het opruimen, wassen etc was het tijd voor een crea bea projectje. Een tijd terug had ik een doos met allemaal kralen etc terug gevonden en ik had tot nu toe nog geen tijd gehad om hier iets van te maken!

Dit is het resultaat geworden gemaakt met leren koordjes en houten kralen:




Ik vind het erg leuk geworden! Nu nog een goede bestemmingen er voor bedenken :)

XOXO

Niki

PS: ik heb ook twitter follow me: SweetestDesign

maandag 13 juni 2011

Opruimen en nog eens opruimen!

Hoi allemaal,

wat heerlijk dat het weer een lang weekend is! Mijn lange weekend stond wederom weer helemaal vol gepland waardoor er weinig tijd voor creatief zijn overbleef.

Vandaag werd het een rommeldagje. Aangezien ik styliste ben en daardoor helemaal gek ben van kleding shop ik onwijs veel. Ik heb altijd als excuus het hoort bij mijn werk, maar de afgelopen weken als ik mijn kast open deed werd ik er echt niet vrolijk van! Ik ga zaterdag ook nog eens op vakantie en als ik mijn koffer ga in pakken dan wil ik alles in de kast kunnen vinden dat ik mee wil hebben.

Met goede moed ben ik begonnen en ik heb mijn kast helemaal leeg gehaald. Er kwam een stapel met merkkleding die ik op marktplaats ga zetten, een andere stapel dat eventueel mee gaat op vakantie, een deel ging weer de kast in en een van de leukste stapels was eigenlijk de stapel die weg ging!
Hahah ja dat klinkt raar, maar in deze stapel zit kleding die niet geschikt is voor marktplaats maar zonde is om weg te gooien! Dat betekend dus een hele stapel stofjes voor allerlei nieuwe crea's!

Doordat ik zo fanatiek aan het opruimen was heb ik nog een hele bak over die onder mijn bed zat met kleding en nu dus perfect is voor al mijn stofjes en andere dingetjes :)

Het is een hele volle bak, de deksel ging er niet meer op dus ik ga niet alles laten zien maar hier een aantal dingetjes die ik als 'schat' heb gevonden!
 stofjes
 sokken om knuffel sokken van te maken
 lintjes
 beren stofje van een oude pyjama
 nog een oude pyjama
 streepjes stofjes
 een bomvolle bak :)
 knoopjes
lintjes en gehaakte bloemetjes dat worden leuke sleutelhangers!
Oh ja mijn secret project? Remember that? Ik was zaterdag terug gegaan naar de markt omdat ik de verkeerde vlisiline had gekregen. Ik had om dubbelzijdig gevraagd en toen ik er mee aan de slag ging kwam ik er achter dat het enkelzijdig was. Zonde want ik had er 2 meter van gekocht. De marktman had ook geen dubbelzijdige vlisiline, dat moest besteld worden. Nu ga ik het dus niet redden om vóór zaterdag nog mijn strandtas af te maken. Helaas, het was een leuk projectje maar het zit er nu niet in! Hopelijk na mijn vakantie kan ik er mee verder :)

XOXO

Niki

donderdag 9 juni 2011

Nieuw boek

Hoi allemaal,

ten eerste heel erg bedankt voor het bezoeken van mijn blogs de afgelopen dagen. De laatste 2 dagen stijgen mijn pageviews de pan uit en ik ben daar heel erg blij mee! Dat betekend dat mensen mijn blog lezen en dat er steeds meer nieuwe mensen komen! Hartstikke gezellig =)

Vandaag kreeg ik een ping van mijn moeder (voor de niet blackberry gebruikers dat is een chat manier op de blackberry) dat ze een leuk breiboek had gezien. Ze stuurde een foto en ik zei gelijk kopen! Ik heb net het boek gekregen en wat een super geweldig boek! Mijn handen kriebelen om mijn dozen met wol te pakken en aan de slag te gaan, maar ik moet van mezelf eerst mijn uiltje afhaken!

Waarschijnlijk kennen de meeste Leuke knuffels breien van Donna Wilson al maar ik wil het toch even trots laten zien:




er zitten super leuke projectjes in en super veel! Na het haken vanavond maar even rustig door bladeren en lezen!

xoxo niki

woensdag 8 juni 2011

Secret project

Hoi allemaal,

We zijn alweer halverwege de week! De drukte op het werk houd maar aan, s'avonds is het dan nog meer genieten als ik op de bank zit met mijn handwerk en eventjes kan ontspannen!

Ik had het in mijn afgelopen blogs al over een 'geheim' projectje waarmee ik bezig ben. Gister wou ik deze af gaan ronden, alleen wat blijkt, de marktman heeft mij afgelopen zaterdag het verkeerde verkocht. Frustrerend! Ben je net lekker bezig.. moet je weer wachten. Dus zaterdag maar weer naar de markt en even het goede er voor halen!
Een klein voorproefje kan ik jullie wel alvast geven:


Waar zou dit toch voor zijn?

Vandaag had ik ook een pakketje binnen! Mijn gewonnen give away! Gewonnen bij: hanneke een super leuke gehaakte bloemenslinger. Op dit moment nog geen foto's van maar kijk maar eens op haar blog voor een foto!

Zelf ben ik ook druk aan de haak. Gister begonnen aan een schattig uiltje. Deel twee er van gaat al een stuk beter dus dat eventjes afmaken en daarna deel één weer opnieuw doen. Ik ben te perfectionistisch om het zo half te laten. Tijdens het maken kreeg ik weer allemaal ideetjes in mijn hoofd en het idee voor een give away begint ook langzaam te ontstaan :)

Dit was het weer voor vanavond nu snel aan de slag!

xoxo niki

maandag 6 juni 2011

Kadootje & haaksels

Hoi allemaal,

het heerlijke lange weekend is helaas weer voorbij! De werkweek is weer begonnen en het is erg druk op mijn werk! Volgende week is de collectie presentatie, dus dat is hard aan het werk aan de presentatie en zorgen dat de collectieboeken op tijd af zijn.

Gister wou ik eigenlijk aan mijn nieuwe project beginnen, maar ik had zaterdag een vrijgezellenfeest dat tot diep in de nacht door ging en waarbij iedereen gister na 3 uurtjes slapen alweer wakker was. Toen ik thuis kwam uit Den Haag ben ik mijn bed ingekropen en er alleen uitgekomen om te eten. Het was dan ook een geslaagd feest met een paal dans cursus (ik ben nu bont en blauw) tapa's eten en natuurlijk stappen. Gister ochtend kwam de 'stripper' aka de verloofde van de bruid to be :)

Vrijdag heb ik wel mijn haak pogingen weer geprobeerd nu ik een dikkere haaknaald had gekocht. Met behulp van youtube zijn er zowaar wat dingen uit gekomen!

Mijn eerste granny square:

 Dit moest een granny square worden maar mislukte maar werd uiteindelijk een grappige bloem :)
 Mijn tweede granny square; ook nog niet helemaal perfect
 Het haken begint dus al een beetje te lukken. Het is nog niet perfect maar oefening baart kunst! Volgende week zit ik 9 uur in het vliegtuig om op vakantie te gaan en aangezien ik alleen vlieg heb ik dan zo ie zo tijd zat om te oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Vandaag was er ook een leuk pakketje in de brievenbus. Vorige week heb ik Roos van http://freubeldingetjes.blogspot.com/ geholpen met hoe ze weer kon reageren op blogs. Als dank kreeg ik deze geweldige sleutelhanger!


Ik ben er super blij mee en deze komt zeker aan mijn sleutelbos!

Vanavond hopelijk tijd voor mijn nieuwe project.. maar het huishouding staat helaas ook te wachten!

xoxo niki

vrijdag 3 juni 2011

Laptop sleeve & camera hoesje

Hoi allemaal,

Vanochtend even naar de markt geweest en daar geslaagd voor knopen, een dikke haaknaald en nog iets voor mijn volgende projectje dat nog even geheim blijft!


De knopen had ik nodig om mijn laptop sleeve en camera hoesje af te maken. De laptop sleeve trekt nog een heel klein beetje, maar ik kreeg van mijn tante een tip om een voering te maken van bubbeltjes plastic dus hopelijk trekt het dan niet meer zo. Mochten jullie nog tips hebben hoor ik het graag :)
De lusjes zijn ook mijn eerste haak 'projectje' en het ging makkelijker dan ik had verwacht!






Nu snel verder met mijn nieuwe project!

xoxo

niki

donderdag 2 juni 2011

Stofjes

Hoi allemaal,

Wat een heerlijk lang weekend =D Vandaag heerlijk van de zon en gourmetten genoten bij mijn ouders. Aangezien mijn moeder ook altijd erg creatief is heeft ze nog een doos vol stofjes, knopen etc. In de knopenbak zat er helaas geen knopen voor mijn laptop sleeve (zie vorige blog) maar ik vond er wel een paar super leuke stoffen!

 vrolijke printjes =D
 groen geruit met een effen groene stof
 spijkerstof, zwarte stof en een stuk paarse stof
 blauw kant
wit en blauwe pluche

Er lag nog veel meer in de bak maar deze stofjes hadden op dit moment mijn voorkeur! Ook had mijn moeder nog wat leuks liggen, maar daar moet ik morgen even de spulletjes voor halen en natuurlijk knopen voor mijn laptop sleeve en camera hoes!

Morgen volgt er meer!

xoxo

niki